Jasiołka

Jasiołka

Zakład Mięsny z Dukli w województwie podkarpackim. Do wyrobu wędlin stosowane są stare tradycyjne receptury pochodzące z okolicznych wsi i dawnych dworów szlacheckich. Wyroby powstają z ręcznie krojonego mięsa, oczywiście bez konserwantów. Miejscowość: Dukla Na targu:...
Iwona i Przemysław Satoła Beskidzka Barć

Iwona i Przemysław Satoła Beskidzka Barć

Tradycja pszczelarska w rodzinie od 40 lat. Pan Przemysław, który przejął pasiekę po swoim ojcu jest absolwentem Technikum Pszczelarskiego. Rodzina pracuje nad rozbudowaniem pasieki. Miód oraz pozostałe produkty pozyskiwane są zarówno z pasiek stacjonarnych, jak i...
Anna Woźniak Zakwas Mąka Woda

Anna Woźniak Zakwas Mąka Woda

Zakwas Mąka Woda to mała rzemieślnicza piekarnia, która istnieje od 2014 roku. Pieczemy tylko 3 rodzaje chleba: gryczano-jaglany na zakwasie gryczano-jaglanym, pszenno-żytni i 100% żytni na zakwasie żytnim według tradycyjnej receptury. Wszystkie chleby są bez dodatku...
Marek Mostowik Spiżarnia Doliny Karpia

Marek Mostowik Spiżarnia Doliny Karpia

Karp Zatorski zyskał już uznanie nie tylko w regionie. Wędzenie, w zależności od warunków atmosferycznych trwa ok. 2 – 3 godz. Nie bez znaczenia przy tym jest drewno, które używa się do wędzenia. W tym przypadku jest to głównie drewno bukowe i olchowe. W sprzedaży...
Grzegorz Najder

Grzegorz Najder

Pan Grzegorz Najder początkowo zajmował się hodowlą bydła. Zdecydował się jednak ukierunkować swoją hodowlę na drób i od tego czasu w jego gospodarstwie zdecydowanie przeważają gęsi, kury, indyki. Miejscowość: Włosań Na targu: Sprzedaje: drób Certyfikat eko:...
×
Show

POLECAMY

advertisement advertisement