Marek Mostowik Spiżarnia Doliny Karpia

Marek Mostowik Spiżarnia Doliny Karpia

Karp Zatorski zyskał już uznanie nie tylko w regionie. Wędzenie, w zależności od warunków atmosferycznych trwa ok. 2 – 3 godz. Nie bez znaczenia przy tym jest drewno, które używa się do wędzenia. W tym przypadku jest to głównie drewno bukowe i olchowe. W sprzedaży...
Grzegorz Najder

Grzegorz Najder

Pan Grzegorz Najder początkowo zajmował się hodowlą bydła. Zdecydował się jednak ukierunkować swoją hodowlę na drób i od tego czasu w jego gospodarstwie zdecydowanie przeważają gęsi, kury, indyki. Miejscowość: Włosań Na targu: Sprzedaje: drób Certyfikat eko:...
Lidia i Mateusz Morawscy

Lidia i Mateusz Morawscy

Państwo Morawscy prowadzą pasiekę wędrowną, dzięki czemu uzyskują różne odmiany miodu. Pan Mateusz posiada tytuł mistrza pszczelarskiego, a zawodu pszczelarza uczył się od najlepszych. Dzięki wykształceniu medycznemu zna właściwości zdrowotne, jakie przynosi spożycie...
Janina i Zbigniew Kochniarczyk

Janina i Zbigniew Kochniarczyk

Państwo Kochniarczyk w swoim gospodarstwie postawili na hodowlę krów i wyrób sera oraz innych produktów mleczarskich. Pani Janina zajmuje się również wypiekiem ciast, które pojawiają się również w ofercie targowej. Gospodarstwo prowadzone jest w sposób tradycyjny, ale...
Roman Jelonek

Roman Jelonek

Pan Roman Jelonek zanim zdecydował się na hodowlę kóz zajmował się hodowlą i ujeżdżaniem koni. W tej chwili jego stado liczy ok. 80 sztuk. Produkty które dostarcza na targ od 1,5 roku są ciągle ulepszane. Sery z dodatkami, mleko, jogurty. Czasami to sprzedaży trafiają...