Anna Woźniak Zakwas Mąka Woda
Zakwas Mąka Woda to mała rzemieślnicza piekarnia, która istnieje od 2014 roku. Pieczemy tylko 3 rodzaje chleba: gryczano-jaglany na zakwasie gryczano-jaglanym, pszenno-żytni i 100% żytni na zakwasie żytnim według tradycyjnej receptury. Wszystkie chleby są bez dodatku drożdży i tylko z naturalnych składników.
Chleb gryczano-jaglany z Libertowa produkowany jest z ekologicznych mąk i pieczony według tradycyjnej metody. Do wypieku chleba wykorzystujemy wieloletni zakwas gryczano-jaglany, nie używamy drożdży. Ze względu na długi proces technologiczny (3 stopniowa fermentacja zajmująca 2 dni) nie jesteśmy w stanie wypiekać dużej ilości chlebów.
Chleb pszenno-żytni i 100% żytni z Libertowa produkowany jest tylko z naturalnych składników pochodzących z małych lokalnych gospodarstw rolnych i posiada certyfikat Produkt Lokalny z Małopolski. Pieczemy go według tradycyjnej metody korzystając z wieloletniego zakwasu żytniego, nie używamy drożdży. Ze względu na długi proces technologiczny (3 stopniowa fermentacja zajmująca 2 dni) nie jesteśmy w stanie wypiekać dużej ilości chlebów.
Miejscowość: Libertów
Na targu: w soboty
Sprzedaje: pieczywo
Certyfikat eko: tak