utworzone przez Alicja | lip 18, 2016
Pan Wiesław Dźwigaj od ponad 10 lat prowadzi rodzinne gospodarstwo ekologiczne obejmujące 4,9 ha. Znajduje się ono w malowniczym miejscu na pograniczu Beskidu Wyspowego. Powodem decyzji o nastawieniu się wyłącznie na uprawę ekologiczną było zwiększenie świadomości...
utworzone przez Alicja | lip 18, 2016
Państwo Aleksandra i Roman Doniec sześć lat temu podjęli decyzję, że o nastawieniu gospodarstwa na uprawę ekologiczną i okazało się to strzałem w dziesiątkę. Prowadzą małe 7 ha gospodarstwo, na którym uprawiają wszystkie podstawowe warzywa. Ponadto hodują krowy i...
utworzone przez Alicja | lip 18, 2016
Państwo Gaweł prowadzą gospodarstwo ekologiczne w Woli Batoskiej położonej między Puszczą Niepołomicką a Wisłą. Od 2003 posiadają certyfikat ekologiczny. Główne uprawy obejmują ziemniaki, kapustę, marchewkę, czy rzepę. Na ternie gospodarstwa są szklarnie, dzięki...
utworzone przez Alicja | lip 18, 2016
Pan Leszek Marasik jest z wykształcenia ogrodnikiem. Jako rolnik, prowadzący od lat gospodarstwo zdawał sobie sprawę ze szkodliwości używania nawozów sztucznych. Gospodarstwo od 3 lat posiada certyfikat ekologiczny. W niewielkim (1 ha), rodzinnym gospodarstwie rolnym...
utworzone przez Alicja | lip 18, 2016
Gospodarstwo Pani Krystyny Kopeć od lat prowadzone jest w sposób tradycyjny. W polu (5 ha) rosną warzywa i zboża. Wszystko bez oprysków i nawozów. Na użytek własny hodowana jest krowa i drób. Dzięki temu gospodarstwo służy rodzinie, a nadwyżki mogą być sprzedawane na...