utworzone przez Alicja | sie 11, 2016
Państwo Seweryn pochodzą z Podkarpacia. Hodują przede wszystkim owce olkuskie i fryzyjskie, a także kozy alpejskie. Produkcją serów zajmują się od dwóch lat. W ofercie znajdują się m.in. ser miękki – z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, gniecionego pieprzu kolorowego,...
utworzone przez Alicja | sie 11, 2016
Rodzinne gospodarstwo ekologiczne, położone w malowniczej miejscowości na Podhalu. W tym przypadku tradycja rodzinna jak przystało na górali koncentruje się na hodowli owiec i krów. Dzięki nim w przydomowej serowarni powstają tradycyjne górskie sery. Pan Bobak zajmuje...
utworzone przez Alicja | lip 18, 2016
Hodowla kóz i wyrabianie koziego sera to w pewnym sensie rodzinna tradycja. Pan Maciej wspomina, że od kiedy sięga pamięcią w gospodarstwie były kozy. Pierwsze sery wyprodukował więc w gospodarstwie rodzinnym w Bieszczadach, później przenieśli się z żoną się do Słupca...
utworzone przez Alicja | lip 18, 2016
Krzysztof Łaś Miejscowość: Leśnica Na targu: cały rok Sprzedaje: sery owcze i krowie Certyfikat eko: nie Gospodarstwo Pana Furczonia należy do największych wśród reprezentowanych na targu wystawców. On sam pochodzi z rodziny, w której tradycje związane z wypasem owiec...