Anna i Michał Seweryn

Anna i Michał Seweryn

Państwo Seweryn pochodzą z Podkarpacia. Hodują przede wszystkim owce olkuskie i fryzyjskie, a także kozy alpejskie. Produkcją serów zajmują się od dwóch lat. W ofercie znajdują się m.in. ser miękki – z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, gniecionego pieprzu kolorowego,...
Bolesław Bobak

Bolesław Bobak

Rodzinne gospodarstwo ekologiczne, położone w malowniczej miejscowości na Podhalu. W tym przypadku tradycja rodzinna jak przystało na górali koncentruje się na hodowli owiec i krów. Dzięki nim w przydomowej serowarni powstają tradycyjne górskie sery. Pan Bobak zajmuje...
Maciej Dybowski – Kozie Frykasy

Maciej Dybowski – Kozie Frykasy

Hodowla kóz i wyrabianie koziego sera to w pewnym sensie rodzinna tradycja. Pan Maciej wspomina, że od kiedy sięga pamięcią w gospodarstwie były kozy. Pierwsze sery wyprodukował więc w gospodarstwie rodzinnym w Bieszczadach, później przenieśli się z żoną się do Słupca...
Kazek Furczoń Gazdowie

Kazek Furczoń Gazdowie

Miejscowość: Leśnica Na targu: cały rok Sprzedaje: sery owcze i krowie Certyfikat eko: tak (Biocert) Gospodarstwo Pana Furczonia należy do największych wśród reprezentowanych na targu wystawców. On sam pochodzi z rodziny, w której tradycje związane z wypasem owiec...
×
Show

POLECAMY

advertisement advertisement