Anna Woźniak Zakwas Mąka Woda

Anna Woźniak Zakwas Mąka Woda

Zakwas Mąka Woda to mała rzemieślnicza piekarnia, która istnieje od 2014 roku. Pieczemy tylko 3 rodzaje chleba: gryczano-jaglany na zakwasie gryczano-jaglanym, pszenno-żytni i 100% żytni na zakwasie żytnim według tradycyjnej receptury. Wszystkie chleby są bez dodatku...
Grzegorz Najder

Grzegorz Najder

Pan Grzegorz Najder początkowo zajmował się hodowlą bydła. Zdecydował się jednak ukierunkować swoją hodowlę na drób i od tego czasu w jego gospodarstwie zdecydowanie przeważają gęsi, kury, indyki. Miejscowość: Włosań Na targu: Sprzedaje: drób Certyfikat eko:...
Roman Jelonek

Roman Jelonek

Pan Roman Jelonek zanim zdecydował się na hodowlę kóz zajmował się hodowlą i ujeżdżaniem koni. W tej chwili jego stado liczy ok. 80 sztuk. Produkty które dostarcza na targ od 1,5 roku są ciągle ulepszane. Sery z dodatkami, mleko, jogurty. Czasami to sprzedaży trafiają...
Ecobama

Ecobama

Chleby Ecobamy to największe bochny jakie można zakupić na targu. Tradycyjny przepis na ten chleb przekazywany był w rodzinie od kilkudziesięciu lat, aż trafił na braci, którzy postanowili kontynuować tradycję. Żeby tradycji stała tej się zadość potrzebny był piec z...
Stanisława Kaliczak

Stanisława Kaliczak

Gosodarstwo Państwa Kaliczaków znajduje się w Stryszawie w paśmie górskim Jałowiec. W niewielkim (1,5 ha) gospodarstwie uprawia się głównie warzywa i owoce. Wśród wyrobów sprzedawanych na targu jest głównie pieczywo (chleb, bułki) i ciasta, których receptury stanowią...