utworzone przez Alicja | sie 11, 2016
Zakwas Mąka Woda to mała rzemieślnicza piekarnia, która istnieje od 2014 roku. Pieczemy tylko 3 rodzaje chleba: gryczano-jaglany na zakwasie gryczano-jaglanym, pszenno-żytni i 100% żytni na zakwasie żytnim według tradycyjnej receptury. Wszystkie chleby są bez dodatku...
utworzone przez Alicja | sie 11, 2016
Pan Grzegorz Najder początkowo zajmował się hodowlą bydła. Zdecydował się jednak ukierunkować swoją hodowlę na drób i od tego czasu w jego gospodarstwie zdecydowanie przeważają gęsi, kury, indyki. Miejscowość: Włosań Na targu: Sprzedaje: drób Certyfikat eko:...
utworzone przez Alicja | sie 11, 2016
Pan Roman Jelonek zanim zdecydował się na hodowlę kóz zajmował się hodowlą i ujeżdżaniem koni. W tej chwili jego stado liczy ok. 80 sztuk. Produkty które dostarcza na targ od 1,5 roku są ciągle ulepszane. Sery z dodatkami, mleko, jogurty. Czasami to sprzedaży trafiają...
utworzone przez Alicja | sie 11, 2016
Chleby Ecobamy to największe bochny jakie można zakupić na targu. Tradycyjny przepis na ten chleb przekazywany był w rodzinie od kilkudziesięciu lat, aż trafił na braci, którzy postanowili kontynuować tradycję. Żeby tradycji stała tej się zadość potrzebny był piec z...
utworzone przez Alicja | lip 18, 2016
Gosodarstwo Państwa Kaliczaków znajduje się w Stryszawie w paśmie górskim Jałowiec. W niewielkim (1,5 ha) gospodarstwie uprawia się głównie warzywa i owoce. Wśród wyrobów sprzedawanych na targu jest głównie pieczywo (chleb, bułki) i ciasta, których receptury stanowią...