utworzone przez Alicja | sie 11, 2016
Pan Grzegorz Najder początkowo zajmował się hodowlą bydła. Zdecydował się jednak ukierunkować swoją hodowlę na drób i od tego czasu w jego gospodarstwie zdecydowanie przeważają gęsi, kury, indyki. Miejscowość: Włosań Na targu: Sprzedaje: drób Certyfikat eko:...
utworzone przez Alicja | sie 11, 2016
Państwo Morawscy prowadzą pasiekę wędrowną, dzięki czemu uzyskują różne odmiany miodu. Pan Mateusz posiada tytuł mistrza pszczelarskiego, a zawodu pszczelarza uczył się od najlepszych. Dzięki wykształceniu medycznemu zna właściwości zdrowotne, jakie przynosi spożycie...
utworzone przez Alicja | sie 11, 2016
Pan Roman Jelonek zanim zdecydował się na hodowlę kóz zajmował się hodowlą i ujeżdżaniem koni. W tej chwili jego stado liczy ok. 80 sztuk. Produkty które dostarcza na targ od 1,5 roku są ciągle ulepszane. Sery z dodatkami, mleko, jogurty. Czasami to sprzedaży trafiają...
utworzone przez Alicja | sie 11, 2016
Wędliny z Podstolic wyrabiane są w sposób tradycyjny i w tym leży cała tajemnica ich wyjątkowego smaku. Wyrób wędlin oparty jest o staropolskie receptury, które w tej rodzinnej firmie były przekazywane z pokolenia na pokolenie. Na czele rodzinnego przedsięwzięcia stoi...
utworzone przez Alicja | sie 11, 2016
Chleby Ecobamy to największe bochny jakie można zakupić na targu. Tradycyjny przepis na ten chleb przekazywany był w rodzinie od kilkudziesięciu lat, aż trafił na braci, którzy postanowili kontynuować tradycję. Żeby tradycji stała tej się zadość potrzebny był piec z...